Or die trying!

voor dromers en vechters


‘Or Die Trying!’ is een dansvoorstelling voor de dromers en voor de vechters onder ons. Hoe lang en hoe hard moet je vechten om je dromen uit te laten komen? Hoe ver ben je bereid te gaan? Is opgeven een optie?

De voorstelling wil de uitputtingsslag die het leven is, voelbaar maken. ‘Or Die Trying!’ is een zoektocht naar groei in het spanningsveld van ambitie, zelfdiscipline en zelfdestructie.

 

Dors geeft die uitputtingsslag en die zoektocht vorm in een interdisciplinaire voorstelling waarin dans, film, performance en Thaiboksen elkaar aanvullen. We zien vier Thaiboksers en drie dansers in gevecht met hun grenzen. Ze vechten ervoor om beter te worden dan ze nu zijn. Is dat niet waar het leven om draait? Groei, ontwikkeling, voor jezelf, je familie, je vrienden, de blik van de gemeenschap en de mensheid? Become the best you, Or Die Trying!

Als altijd creëert Dors een voorstelling met een stevige hiphopattitude – sociaal en politiek bewust, urgent en relevant – en met een fascinatie voor de avontuurlijke ontmoeting tussen mensen en disciplines. In dit geval: dansers en Thaiboksers. Een verrassende samenwerking waarin verschillende werelden samenkomen. 

 

Concept, choreografie en regie: Alida Dors

Dans, spel: 4 Thaiboksers en 3 dansers

de pers

Volgt.