over Club Guy & Roni

explosief, dynamisch en ongepolijst


Dynamisch, eigenwijs en rauw, maar tegelijkertijd ook aangrijpend en humoristisch. Club Guy & Roni is een internationaal dansgezelschap dat garant staat voor mysterieuze, muzikale en verleidelijke danstheatervoorstellingen die inhaken op hedendaagse onderwerpen en veel verder reiken dan dans alleen. De Club werd opgericht in 2002 door choreografen Guy Weizman en Roni Haver. 

In een zoektocht naar vernieuwing, werkt Club Guy & Roni op succesvolle wijze samen met dansers en kunstenaars uit de wereld van muziek, film, theater, beeldende kunst en wetenschap. Nieuwe muziek is een belangrijk onderdeel in het werk. Ook werkt de Club veel samen met schrijvers, zo schreef Judith Herzberg een speciale versie van Stravinsky’s ‘L’Histoire du Soldat’, in 2013 winnaar Golden Mask Award in Rusland.  

De club maakte indruk met veel voorstellingen, zoals Happiness (2016),  Naked Lunch (danser Igor Podsiadly won daarvoor de Zwaan voor de beste dansprestatie 2014), Midnight Rising (winnaar van de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie 2013) en Alpha Boys (genomineerd voor de Zwaan 2011).