over Club Guy & Roni

explosief, dynamisch en ongepolijst


Club Guy & Roni is een internationaal dansgezelschap uit Groningen, opgericht in 2002 door Guy Weizman en Roni Haver. De avontuurlijke en explosieve voorstellingen van de Club verleggen de grenzen van het genre ‘dans’. Club Guy & Roni werkt veelvuldig samen met artiesten uit andere disciplines zoals muziek, theater, literatuur, film en beeldende kunst.

De voorstellingen gaan vaak over hedendaagse onderwerpen. Een terugkerend onderwerp is persoonlijke vrijheid, de ruimte om je eigen keuzes te maken. Ze spelen die geslaagde cross-overvoorstellingen met veel gevoel voor de absurditeit van het bestaan. De producties van de Club werden meermaals bekroond met belangrijke prijzen, waaronder de Zwaan voor beste voorstelling in 2013 en voor beste dansprestatie in 2014. Weizman kreeg in 2013 de Groninger Cultuurprijs.

Het genereren van nieuwe muziek is een speerpunt van het werk van Club Guy & Roni. Daarom werkt de Club samen met producer Thijs de Vlieger (NOISIA), componisten Heiner Goebbels en Michael Gordon en ensembles als Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag.