Love ♥


LOVE ♥ is een samenwerking met GöteborgsOperans- Danskompani, een van Europa’s meest vooraanstaande dansgezelschappen. De groep richt zich op avontuurlijke samenwerkingen met legendarische choreografen en opkomende talenten. Het gezelschap is een graag geziene gast op (inter)nationale dansfestivals zoals Julidans en Jacob’s Pillow (USA).

Geïnspireerd door het werk van onafhankelijke filmmakers als Wes Anderson en Robert Altman toont ‘LOVE ♥’ een verzameling uiteenlopende romances. Ze vormen de zoektocht naar de kern van de liefde en haar intrinsieke waarde in een wereld waarin alles een prijs heeft.

Tegenwoordig verwachten we veel van onze grote liefde. We willen dat hij/zij aantrekkelijk is, een ideale sekspartner, een geweldige vader/moeder, een maatje én een soulmate. ‘LOVE ♥’ is een portret van liefde in het tijdperk van de millennials. Een generatie die chronisch lijdt aan FOMO (fear of missing out) en faalangst.

Het stuk is daarnaast geïnspireerd op Peter Handke’s,’Die schönen Tage von Aranjuez. Ein Sommerdialog’ waarin Handke laat zien hoe verschillend mannen en vrouwen naar de liefde kijken. ‘LOVE ♥’ is het tweede deel van het vierluik ‘Happiness / Love / Youth / Wealth’. 

Concept en choreografie: Roni Haver i.s.m Guy Weizman

Cast: Club Guy & Roni | GöteborgsOperans Danskompani | Slagwerk Den Haag

Soundtrack: Slagwerk Den Haag

Kostuumontwerp: Maison de Faux

Decorontwerp: Ascon De Nijs

de pers

 

Volgt.