over Giulio D'Anna

drama, verlangen en humor en relaties


Giulio D'Anna rondde in 2009 succesvol zijn studie dans en choreografie aan de SNDO (School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling) af. Naast deze dansopleidingen is Giulio ook afgestudeerd als Theta geneeskundige en natuurgeneeskundige. 

 

Als choreograaf is hij geïnteresseerd in de samensmelting van verschillende theatrale talen met 'dramatische lichamen'. In zijn werk is hij op zoek naar de vertaling van (het genre) drama naar een hedendaagse theatertaal. Drama, verlangen en humor zijn kernwoorden in zijn producties. Hij werkt als zelfstandig maker in zowel Nederland als Italië. De afgelopen jaren waren zijn producties te zien in onder andere Nederland, Italië, Spanje en Duitsland. 

 

Relaties zijn altijd onderwerp van de choreografieën van Giulio D’Anna. Eerder creëerde hij met zijn vader het zeer intieme Parkin'Son (2012 – Dioraphte Prijs) en maakte hij de dansmusical O O O O O O O O (2013 –genomineerd voor de Zwaan) waarin acht jonge dansers persoonlijke verhalen delen over verbroken relaties en beschadigde intimiteit.