over Krisztina de Châtel      Sally DansgezelschapMaastricht


De Châtel sur place is de stichting die Krisztina de Châtel in het leven heeft geroepen om haar artistieke projecten te realiseren. SALLY Dansgezelschap Maastricht is met Danslab een centrale speler in de talentonwikkeling binnen de dans. Zij slaan hun handen ineen voor een gezamenlijk doel: het koesteren van repertoire en het steunen van jong talent. Krisztina de Châtel kan met haar rijke oeuvre zonder overdrijven een grande dame van de Nederlandse dans genoemd worden. 

De voorstellingen van De Châtel draaien rond contrasten en confrontaties: kwetsbare menselijke lichamen tegenover natuurelementen bijvoorbeeld, of de strijd tussen passie en beheersing. ‘Pulse’ – nu hernomen in ‘(IM)Pulse’ – wordt samen met Thron, haar huidige tourneevoorstelling, gezien als een echte klassieker van de moderne dans. SALLY Dansgezelschap Maastricht maakt, onder leiding van Stefan Ernst en Ronald Wintjens, virtuoze en technisch uitdagende dansproducties voor alle leeftijden. Hedendaagse dans en actuele maatschappelijke thema’s vallen daarin samen.

Danslab biedt een platform aan choreografen die op zoek zijn naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen via dans en beweging in een multidisciplinair kader.