over LeineRoebana

meer dan 25 jaar uniek dansidioom


Wat het werk van LeineRoebana kenmerkt, is het intense samengaan van expressieve dans en muziek. Behalve dat dans de choreografen helpt om greep te krijgen op hun gedachten en gevoelens over de wereld, werd zij voor hen de laatste jaren steeds meer een ontmoetingsplek met mensen van verschillende achtergronden, culturen en disciplines. Zo verbonden ze in hun succesvolle producties ‘Ghost Track’ en ‘LIGHT’ hedendaagse dans met gamelanmuziek uit Indonesië.

Het gezelschap neemt al ruim 25 jaar een belangrijke plaats in binnen de Nederlandse en internationale dans en is huisgezelschap van Chassé Theater. De dansers behoren tot de top van Nederland.

LeineRoebana produceert voor de grote zaal, vlakkevloertheaters, speciale locaties en festivals. “Muziek, dans, vormgeving, binnen en buiten, transparantie. Als ergens de schotten wegvallen dan is het wel hier in het bos.”, schreef Theaterkrant over Loud Shadows | Liquid Events op Oerol 2017. 

pers

“(...)Zoals altijd bij LeineRoebana draait het niet om een verhaal, maar om de interactie met livemuziek. En die is niet alleen organisch, maar

vooral opmerkelijk bevlogen, van beide kanten.”

– Volkskrant

 

“Een fascinerende wisselwerking van klank en beweging waarin een lichaamstaal wordt gesproken vol markante sprong-, rol- en dansbewegingen.” – Leeuwarder Courant