Solace

met jazzpianist/componist Rembrandt Frerichs en sopraan Klaartje van Veldhoven


Voor ‘Solace’ (troost) werkt LeineRoebana samen met Rembrandt Frerichs en Klaartje van Veldhoven. Beiden maken muziek die loskomt van genres: “klassieke muziek uit z’n comfortzone.”

LeineRoebana wilde specifiek met Frerichs werken vanwege zijn baanbrekend werk dat een schakel vormt tussen oude muziek, klassiek en hedendaags geïmproviseerd. Op o.a. Festival Oude Muziek Utrecht, het MA festival Brugge en Festival Classique liet hij met verve zien hoe je met de bouwstenen van de klassieke muziek het publiek kunt verrassen.

Naast Frerichs en Van Veldhoven bestaat de cast van Solace uit dansers en musici die allemaal in staat zijn buiten de grenzen van hun discipline te treden. Dansers zingen en zangers bewegen.

De nieuwe compositie van Rembrandt Frerichs wordt gedurende het repetitieproces speciaal voor Solace gecreëerd en nodigt het publiek uit om zich in verschillende klankwerelden onder te dompelen.

Rembrandt: “Ik ken het werk van LeineRoebana door eerdere producties met bevriende collega’s en zodoende heb ik al een tijd een honger ontwikkeld naar een sprong in het diepe met dit, in mijn ogen, enorm hip-and-happening dansgezelschap. Het feit dat de geschreven noten van mij en de choreografie van hun op elkaar gaan inwerken is een prikkelend gegeven waar ik graag mee aan de slag ga.” 

Choreografie en regie: Andrea Leine en Harijono Roebana

Compositie: Rembrandt Frerichs

Dans, spel, zang en muziek: Uri Eugenio, Andrea Pissano, Timon de Ridder,Luana van Eekeren, Sandhidea Cahyo Narpati, Klaartje van Veldhoven, Rembrandt Frerichs e.a.

de pers

Volgt.


In reprise gaat Sweet Demon