Sweet demon

manische depressie als condition humaine


Een klonterende hoop cellen groeit uit tot iets moois en vergaat weer tot stof. Dat is de banale basis van het leven. Vermijd de strijd, de pijn, de angst en richt je naar het licht. Het feest dat leven heet. Zo onontkomelijk en rustgevend tegelijk. Maar telkens weer zijn daar die terugkerende demonen; demonen die ons herinneren aan de pijn die niet vermeden werd. Het leven een feest, een feest der demonen.

Choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana komen met een nieuwe voorstelling voor vier mannelijke dansers: Sweet Demon. Sweet Demon is een voorstelling van tegenstellingen, van uitersten, van uitputting en verstilling, vrolijkheid en somberheid. De manische depressie als condition humaine.

 

De laatste jaren ontwikkelt LeineRoebana een werkwijze waarin crossdisciplinariteit en transculturalisme centraal staan, met als focus de rijkdom aan manieren waarop diverse disciplines en culturele tradities ineengrijpen, elkaar wederzijds beïnvloeden en als fundamentele eenheid benaderd kunnen worden. Als vurig voorstander van de integratie van disciplines die als één geheel worden gecreëerd brengt LeineRoebana in Sweet Demon een basis aan in haar eigen creatieproces door dans en het lichaam als uitgangspunt te nemen. In Sweet Demon voeren LeineRoebana vier mannelijke dansers naar de toppen van hun fysieke en emotionele kunnen.

 

De komende jaren werkt LeineRoebana samen met verschillende kunstenaars en partners in de zoektocht naar een integrale podiumkunst, waarin zangers dansen, musici worden gechoreografeerd en dansers hun bewegingen en tekst als muziek uitvoeren. 

Choreografie: Andrea Leine en Harijono Roebana

Dans: vier mannelijke dansers waaronder Uri Eugenio en Mark Christoph Klee

de pers

Volgt.