over WArdwaRD

Nederlands-Vlaams dansgezelschap van Ann Van den Broek


WArd/waRD is het Nederland-Vlaamse gezelschap van choreografe Ann Van den Broek. Zij heeft de afgelopen jaren een succesvol eigen stempel weten te drukken op de dans in Nederland en België. 

Menselijke gedragspatronen, gemoedstoestanden en indrukken die ontstaan in confrontatie met verschillende levensomgevingen zijn Van den Broeks belangrijkste inspiratiebronnen. Bij elk nieuw creatieproces kijkt zij naar zichzelf en probeert zij emoties en gedragspatronen te begrijpen. Daarna kijkt ze om zich heen en haalt informatie uit wat ze in andermans leven ziet gebeuren.   

 

Van den Broek won in 2008 (Co(te)lette) en 2015 (The Black piece) de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie van het seizoen. Ze was in 2015 de winnaar van de Dioraphte Dansprijs met The Black piece. Haar voorstelling Accusations werd in 2017 genomineerd voor de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie. Daarnaast heeft zij verschillende awards gewonnen met The Co(te)lette Film tijdens o.a. filmfestivals in Los Angeles (USA), Nicosia (CYP), Brussel (BE) en San Francisco (USA).