over WArdwaRD

Nederlands-Vlaams dansgezelschap van Ann Van den Broek


WArd/waRD is het gezelschap van choreografe Ann Van den Broek. Na een succesvolle carrière als danseres besloot zij zich volledig toe te leggen op het ontwikkelen van haar eigen choreografisch werk. Uitgangspunten zijn emoties en menselijke gedragspatronen. Wat drijft de hedendaagse mens? Haar werk is in sterke mate instinctief en explosief. De afgelopen jaren drukte ze een duidelijke eigen stempel op de Nederlandse en de internationale dans. 

Aan het begin van haar carrière lag de focus vooral op het lichaam in beweging. Gaandeweg werd het gebruik van live video, live geluid en gebarentaal steeds belangrijker. Vaak produceren dansers zelf ook geluid en video waardoor een totaal ervaring ontstaat. Haar werk leent zich daardoor ook voor vertoning in ‘alternatieve ruimtes’ zoals een museum of expositieruimte. Dit geeft Van den Broek de mogelijkheid om dichter bij haar publiek te komen en ook om een nieuw publiek te bereiken.

Haar werk werd meerdere malen genomineerd voor de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie’. Zowel ‘Co(te)lette’ als ‘The Black Piece’ ontvingen de prijs. Ook kreeg Van den Broek de Mouson Award voor haar ‘artistiek uitmuntende producties’. 

pers

“Een bijzondere, hybride productie, ergens tussen rouwstoet, installatie, modeshow, popconcert, monoloog en choreografie in.” – Volkskrant

 

“The Black Piece is als een droom vol betekenissen die zich niet laten duiden. Nu al een hoogtepunt in het seizoen.” – NRC Handelsblad