Memory Loss

geheugen en geheugenverlies


‘Memory Loss’ is het derde deel van het drieluik ‘The Memory Loss Collection’, waarin Ann Van den Broek zich verdiept in het thema geheugenverlies. Vanuit haar eigen persoonlijke ervaring brengt ze dit, in belang toenemende onderwerp, onder de aandacht. Dit doet ze aan de hand van voorstellingen, workshops, inleidingen en verbindingen met maatschappelijke organisaties. De eerste twee delen van het drieluik, ‘Blueprint on Memory’ en ‘Zooming in on Loss’, gaan in première in seizoen 2018-2019 en spelen door in seizoen 2019-2020.

Als onze herinneringen ons maken wie we nu zijn, wie zijn we dan als er hiaten vallen? Als het geheugen hapert? Wanneer herinneringen bewust verdrongen worden? Of onbewust verdwijnen? In een interactief decor verliezen de performers meer en meer hun eigen ik.

‘Memory Loss’ is een productie voor vijftien performers. Naast professionele dansers, zangers en muzikanten staan er ook amateurs op toneel. De performers vormen in leeftijd een doorsnede van de samenleving om zo de vergankelijkheid van het leven en het geheugen te tonen. Tekst, beweging, muziek en video komen samen in een spel met realiteit en illusie. 

Concept, regie en choreografie: Ann Van den Broek

Met 15 performers vanuit verschillende achtergronden

Video-en lichtontwerp: Bernie van Velzen

Muziek: Nicolas Rombouts en Sjoerd Bruil (ovb.)

Assistentie Ann en Lyrics: Gregory Frateur (ovb.)