over Bambie

gooi- en smijtwerk met poëtische choreografie


Al een jaar of vijftien maakt Bambie fysiek theater dat verwondert en ontroert. Theater waarbij de acteurs zich in het zweet werken terwijl de verbeelding met ze aan de haal gaat.

Gooi- en smijtwerk kan bij Bambie hand in hand gaan met een poëtische choreografie. Het is theater dat 'op de vloer' wordt bedacht en op de lichamen van de spelers gekneed. Wat begint bij grote thema's en grote gevoelens, mondt uit in achtervolgingen, noodsprongen, schijngevechten en troost-rituelen. 

 

De oprichters en kernleden van Bambie, Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter, zijn begonnen met het nummeren van hun voorstellingen toen ze nog op de Mimeschool zaten, en zijn daar nog altijd niet mee opgehouden. Alle Bambie-voorstellingen die veelvuldig in binnen- en buitenland spelen, worden op het repertoire gehouden. Tijdens de Bambierambam, het eigen festival van de groep, worden er zo veel mogelijk achter elkaar getoond.

 

Bambie ontving diverse malen de VSCD-Mimeprijs en werd ook internationaal bekroond. Bambie is back! werd genomineerd voor de VSCD-Mimeprijs 2018.

 

Zakelijke leiding: Bureau tamtam / Tamara Keasberry, Communicatie: Bureau tamtam / Lonneke van Eden