Bambie Nul

filosofische en fysieke slapstick over de schoonheid van de mislukking


Na een stille periode begonnen Van der Laan en Stavenuiter twee jaar geleden weer bij de basis: met zijn tweeën op de vloer uitzoeken waar het om gaat in een voorstelling zonder vooropgezet concept of plan. Met Bambie Nul gingen zij voorzichtig weer het theater in en speelden deze voorstelling in zeer beperkte mate in een drietal theaters in Nederland en in september 2017 op het Bejing Fringe Festival en het Hangzhou Festival in China. Nu zijn Van der Laan en Stavenuiter eraan toe deze voorstelling te delen met een groter publiek en komt er een landelijke tournee. 

Bambie Nul is filosofische en fysieke slapstick over de treurnis én de schoonheid van de mislukking. 

 

Inspiratiebronnen zijn Flauberts roman Bouvard & Pécuchet, het onverwoestbare nummer Ne me quitte pas en het zwarte schilderij van Malevich (onder het motto ‘Dat kan mijn kleine zusje ook’). 

 

Bambie Nul gaat ongeveer zo: Twee mannetjes zijn op zoek naar de Betekenis der Dingen. Zij trekken zich terug in hun absurdistisch universum en doen doelgericht onderzoek naar het leven.

 

Naar moeder natuur, het wonder der techniek, de liefde en Het Hogere, maar staan zichzelf daarbij in de weg. Hun denkramen zijn te klein en misschien maken ze alles wat onderzocht wordt wel per ongeluk kapot.

Credits

de pers

Volgt.