over Firma MES

kritisch optimisme, een persoonlijke invalshoek, humor en actuele thema’s


“Genialer en actueler werd theater dit jaar niet.”, schreef de Volkskrant over ‘RISHI’, een van de laatste producties van Firma MES. De voorstelling ging over de 17-jarige Rishi Chandrikasing, die in 2012 op station Den Haag Hollands Spoor door een agent werd doodgeschoten.

Verhalen uit de actualiteit naar het theater halen, daarin is Firma MES buitengewoon goed. Het Haags collectief bestaat uit regisseur Thomas Schoots en acteurs Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers en Lindertje Mans. Ze maken theater dat dichtbij komt, prikkelt en doet nadenken. Ze spelen zowel in theaterzalen als op andere plekken, voor een zo breed mogelijk publiek.

Firma MES is een stevig geworteld Haags collectief dat op uiteenlopende manieren zichtbaar is, empowered by Het Nationale Theater. Succesvolle voorstellingen als ‘VOLG’ (over privacy), ‘TROEP’ (over de wens met minder spullen te leven) en RISHI werden stuk voor stuk lovend ontvangen en bereikten zowel in Den Haag als door Nederland een breed, veelal jonger publiek. ‘RISHI’ werd geselecteerd voor het Theater Festival en tourt dit seizoen opnieuw door Nederland en België. 

 

de pers

"Het toneel van Firma MES gaat over het leven van vandaag en morgen. Geen Shakespeare, Goldoni of Brecht, geen mythische caleidoscoop van de

menselijke tragedie (...) maar teksten die ontstaan uit eigen onderzoek en waarneming. (...) een intuïtieve verkenning van de hedendaagse werkelijkheid.” – De Correspondent