over Laura van Dolron

'een vrouwelijke Woody Allen'


Laura van Dolron creëerde haar eigen genre stand-up philosophy. Sinds 16 jaar maakt zij succesvoorstellingen in Nederland en België. Ze staat als zichzelf op het podium en neemt het publiek mee in haar filosofische, lichtvoetige, troostrijke en humoristische gedachtenkronkels. Haar werk staat in het theater, maar is veel meer dan toneel. Stand-uppen, preken, dichten en filosoferen, ze doet het allemaal.

 

Het bijzondere is dat Van Dolron als zichzelf op het podium staat en een gesprek voert met het publiek. En ze speelt dan wel in theaters, maar het is veel meer dan toneel. Stand-uppen, preken, dichten en filosoferen, Van Dolron kan het allemaal.

Ze won dan ook diverse theaterprijzen. De jury van het Vlaams Theaterfestival schreef: ‘Van Dolron heeft iets van een vrouwelijke Woody Allen en ze verdient het om een net zo groot publiek te bereiken als de meester zelf.” Naast haar voorstellingen trekt zij als action writer de wereld in om live columns te schrijven tijdens debatten of andere bijeenkomsten. Behalve theatermaker is zij ook performer en schrijver. De teksten van haar voorstellingen ‘Liefhebben’ en ‘WIJ’ werden gepubliceerd door ISVW Uitgevers.