Een antwoord op alle vragen

stand-up philosophy in concert


Stand-up philosophy in concert: iedere avond een live gecomponeerde voorstelling gebaseerd op ...de vragen van het publiek!

Genoeg eenzame avonden op het toneel, Laura gaat samenwerken! Met een doos vol vragen, twee muzikanten (Wilko Sterke en Frank van Kasteren) en met collega theatermaker Willem de Wolf geeft Laura in haar voorstelling antwoord op wat het publiek echt weten wil.   

Laura: “Als ik zeg dat ik Stand-up philosopher ben, vragen mensen vaak: "Ga je dan ook met het publiek praten?"  Nee, zeg ik dan en voel me een beetje betrapt. Ik praat niet met het publiek, omdat ik niet zo heel veel vertrouwen heb in publieksparticipatie, omdat de mensen die terugpraten, de mensen zijn die graag gehoord willen worden en dat zijn de mensen die al genoeg aan het woord zijn, vind ik vaak.

 

In Een antwoord op alle vragen heb ik een vorm gevonden waarbij iedereen in het publiek onderdeel van de voorstelling is. Door ze te vragen een vraag op te schrijven, kunnen ze op een veilige manier meedoen. Ik nodig het publiek uit om de vraag te vieren en het antwoord te vinden. 

 

In Een antwoord op alle vragen hebben Laura en haar collega’s zo veel mogelijk antwoorden klaar liggen. In hun ‘laboratorium van antwoorden’ worden ze iedere avond weer overvallen door de vragen van het publiek. Er zullen antwoorden zijn die passen bij de vragen, er zullen vragen niet gesteld worden waar zij wel het antwoord op hebben en er is een hulplijn met antwoorden van bekende schrijvers aanwezig. Het publiek ziet ze zoeken, worstelen en musiceren. En zo ontstaat er iedere avond live een filosofisch theaterconcert vol poëzie, denken, doen, hoop en wanhoop … en uiteindelijk is er misschien wel EEN antwoord dat alle vragen overstijgt!

Concept:Laura van Dolron 

Spel: Laura van Dolron en Willem de Wolf

muziek en spel: Wilko Sterke en Frank van Kasteren