Ik kom iets doen

een behoefte aan echtheid


Laura van Dolron gaat samen met het publiek op zoek naar wat er mooi is in de wereld en wat er beter kan. “In deze tijden waarin alles geframed en gestaged is, met botox, Facebook en Instagram, heb ik behoefte aan echtheid.”  

Per theater bepaalt ze wat er gezegd moet worden en met wie. “Ik schrijf over mensen die ik ontmoet en bewonder, ik trek de stad in met het publiek of richt een politieke partij, een kerk of een spirituele beweging op.”

Laura komt iets doen, in het genre dat zij eigenhandig uitvond: stand-up philosophy. Ze gaat ongepolijster te werk dan ooit tevoren. Kort op de bal en ongecensureerd. Met deze intuïtieve, kamikaze-achtige aanpak maakte zij in 2018 twee succesvoorstellingen op Oerol en Theater aan Zee. Eerder schreef ze binnen een dag een voorstelling voor Theo Maassen, Romana Vrede en Raoul Heertje. “Zelden zag ik zo veel mensen lachen door hun tranen heen.”

“Ik kom iets doen, met humor, zelfspot en kwetsbaarheid. Ik kom iets doen met het publiek. Kom kijken en ontdek wat er gezegd moet worden om deze wereld mooier te maken. Ontdek dat het theater een plek is waar eerlijk zijn mogelijk blijkt en waar kwetsbaar zijn krachtig is.” 

Concept tekst en spel: Laura van Dolron