over MaxTak

een smeuïg verhaal met live muziek


MaxTak maakt muziektheater voor iedereen vanaf 5 jaar. MaxTak vindt het belangrijk om kinderen uit alle lagen van de bevolking kennis te laten maken met verschillende soorten muziek, musici en hun instrumenten. 

 

De laatste jaren heeft MaxTak zich steeds nadrukkelijker geprofileerd als serieus en ambitieus muziektheatergezelschap, waarbij acteurs een steeds belangrijkere rol vervullen naast de musici. De scheidslijn tussen musici en acteurs wordt steeds dunner, waardoor iedereen op het podium een min of meer gelijkwaardige rol krijgt. Doordat de musici zelf ook onderdeel zijn van het verhaal, komen de mensen achter de instrumenten tot leven en dat maakt hen niet alleen toegankelijker, maar ook de muziek die ze spelen.

 

Toegankelijkheid is een belangrijk uitgangspunt voor MaxTak en dat zoekt ze ook in de thematiek van haar voorstellingen. De onderwerpen die een grote rol spelen in het leven van kinderen worden in de voorstellingen bespreekbaar gemaakt, zoals vriendschap, pesten en verbeelding. Bij elke productie wordt een educatieprogramma ontwikkeld. 

MaxTak bestaat uit een aantal vaste musici en wordt per productie aangevuld met gastacteurs en gastmusici.

De artistieke leiding is sinds 2010 in handen van musicus, theatermaker/acteur en regisseur Hans Thissen. 

 

de pers

“Max Tak wil kinderen op een laagdrempelige manier in contact brengen met live muziek en met een smeuïg, humoristisch verhaal als ‘Ik ben een held’, waar de musici opgewekt doorheen stampen, lukt dat uitstekend.” – Joukje Akveld in Theaterkrant

 

"MaxTak was ooit een filmorkest. De verrassende geluidseffecten en explosie van muziekstijlen doen dat verleden aan." – Anita Twaalfhoven in Trouw over 'Pikefel'