over MaxTak

een smeuïg verhaal met live muziek


Muziektheatergezelschap MaxTak heeft met ingang van seizoen 2019-2020 een

nieuwe artistiek leider: Marije Gubbels. Voor haar blijft het streven om kinderen en ouders uit alle lagen van de bevolking kennis te laten maken met muziek de belangrijkste pijler.

Gubbels wil daarnaast verdieping brengen in de muziek, door voor nieuwe stijlen en nieuwe instrumenten te kiezen, maar ook door een confrontatie op te zoeken tussen verschillende stijlen zoals punk en koorzang. De componist krijgt een belangrijke functie in het werkproces van het gezelschap. De voorstelling wordt gezamenlijk op de vloer gemaakt.

 

Bovendien wil Gubbels zich inzetten voor diversiteit en inclusie. Ze streeft ernaar voorstellingen te maken waarin de samenstelling van de cast een interessante mix is van performers van verschillende culturele achtergronden, leeftijden en seksen. Niet alleen de cast, maar ook in de thematiek wil Gubbels een afspiegeling zijn van het Nederland van nu. Ze wil verhalen op toneel brengen die deze tijd definiëren, en in het bijzonder het kind van deze tijd en samenleving. Iedereen in het publiek moet zich erin kunnen herkennen. 

MaxTak bestaat uit een aantal vaste musici en wordt per productie aangevuld met gastacteurs en gastmusici.

De artistieke leiding is sinds 2010 in handen van musicus, theatermaker/acteur en regisseur Hans Thissen. 

de pers

Aanstekelijk muziektheater over vriendschap, troost en moed.

– Theaterkrant

 

Marije Gubbels pakt de handschoen op, om van deze cultfilm jeugdtheater te maken. Dat doet ze (bijna) net zo vervreemdend, sprookjesachtig en dubbelzinnig als het origineel. Met bovendien een actuele onderlaag.

– Volkskrant