over MaxTak

een smeuïg verhaal met live muziek


Muziektheatergezelschap MaxTak wil kinderen uit alle lagen van de bevolking kennis laten maken met verschillende soorten muziek, de instrumenten en de musici. De laatste jaren heeft MaxTak zich steeds nadrukkelijker geprofileerd als serieus en ambitieus muziektheatergezelschap voor de jeugd.

Bij MaxTak komen de mensen achter de instrumenten tot leven. Dat maakt niet alleen hen toegankelijker, maar ook de muziek die ze spelen. Door het vrolijke en energieke spel worden de kinderen helemaal meegenomen in het verhaal. Daarbij koppelt MaxTak aan haar voorstellingen een educatieprogramma, waarin de kinderen zelf aan de slag gaan met muziek maken. De thema’s van de voorstellingen zijn herkenbaar voor kinderen en sluiten direct aan op hun belevingswereld, zoals bang zijn (Ik ben een held), pesten (Pudding Tarzan) en afscheid nemen (Bruno wordt een superheld).

“Naar muziek luisteren is een must voor de ontwikkeling van jonge kinderen, en wat is er mooier dan dit te koppelen aan het theatraal verbeelden van een boeiend verhaal. We vertellen het met een stevige dosis humor maar nemen de kinderen tegelijkertijd heel serieus.”, zegt artistiek leider Hans Thissen. 

MaxTak bestaat uit een aantal vaste musici en wordt per productie aangevuld met gastacteurs en gastmusici.

De artistieke leiding is sinds 2010 in handen van musicus, theatermaker/acteur en regisseur Hans Thissen. 

 

de pers

“Max Tak wil kinderen op een laagdrempelige manier in contact brengen met live muziek en met een smeuïg, humoristisch verhaal als ‘Ik ben een held’, waar de musici opgewekt doorheen stampen, lukt dat uitstekend.” – Joukje Akveld in Theaterkrant

 

"MaxTak was ooit een filmorkest. De verrassende geluidseffecten en explosie van muziekstijlen doen dat verleden aan." – Anita Twaalfhoven in Trouw over 'Pikefel'