Bruno wordt een superheld

vrolijk opzwepend muziektheater, waar je ook een beetje stil van wordt


Bruno wordt een superheld is de nieuwste familievoorstelling van MaxTak voor iedereen vanaf zes jaar. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van de Noorse schrijver Håkon Øvreås, bekroond als beste Noorse kinderboek en winnaar van de Zilveren Griffel. 

Bruno is net verhuisd. En zijn opa is overleden. Gelukkig heeft hij twee nieuwe vriendjes gevonden. Samen bouwen ze een mooie hut. En dan, als het donker wordt, gebeurt er iets bijzonders. Bruno verandert in superheld Bruino. In bruine kleren en met bruine verf, durft hij alles. Hij verft de fietsen van de grootste pestkoppen van de school bruin. En hij kan zijn opa nu weer ontmoeten. Elke avond wacht opa op hem, zittend op een steen. Hij vertelt Bruno over zijn heldendaden. Ze praten en ze lachen samen, totdat de zon weer opgaat. Hij beseft nu dat de dood helemaal niet eng is. In zijn herinnering zal zijn opa altijd voortleven. 

 

De voorstelling wordt gespeeld door een zeskoppig ensemble van acteurs en musici, dat het publiek meeneemt in een verrassende mix van hilarische scènes,ontroerende liedjes en opzwepende muziek. 

 

We bouwen samen een hut, op de heuvel.

Met een schuifraam. En een hijsvlag.

En een valluik.

En een ophaalbrugdeur!

Spel/muziek: Marijn Klaver (Bruno), Cheryl Moenen, Frederike Maus, Reint van den Brink, Saskia Meijs e.a.

Tekst: Håkon Øvreås

Vertaling tekst en liedjes: Simon van der Geest (bekend van de boeken Spinder en Dissus) Componist: Helge Slikker (Kauwboy) Hetzelfde team als bij Pudding Tarzan

Regie: Hans Thissen (o.a. Pudding Tarzan en De Gruffalo) 

de pers

Volgt.