Pikefel (5+)

muziektheater met kippenvelgarantie


Pikefel speelt zich af in een laboratorium waar twee onderzoekers spannende experimenten uitvoeren met geluiden en muziek. Te midden van kasten vol met exotische meetapparatuur, muziekinstrumenten waarvan je niet wist dat ze bestonden en pruttelende rookmachines onderzoeken de mannen wat er met ons gebeurt bij het horen van bepaalde geluiden of muziek. 

 

Waarom krijgen we bij het horen van een mooi liedje koude rillingen? Waarom gaat het horen van een tandartsboor door merg en been? Welke geluiden maken ons bang of maken ons aan het lachen?

 

Pikefel is een voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar, boordevol spannende geluidsexperimenten en kippenvelmomenten. Het geluidsontewerp is van de bekende componist en geluidskunstenaar Wim Conradi, die eerder werkte voor o.a. BonteHond en Bambie. 

 

Muziektheatergezelschap MaxTak wil kinderen uit alle lagen van de bevolking kennis laten maken met verschillende soorten muziek, de instrumenten en de musici. Bij MaxTak komen de mensen achter de instrumenten tot leven. Dat maakt niet alleen hen toegankelijker, maar ook de muziek die ze spelen. Daarnaast koppelt MaxTak aan haar voorstellingen een educatieprogramma, waarin kinderen zelf muziek maken.

 

“Met muziekonderwijs ontwikkelen kinderen de topfuncties van hun brein, waardoor ze niet alleen beter gaan rekenen en schrijven, maar ook doordacht zullen handelen in hun dagelijkse leven.” - Prof. Dr. Erik Scherder.

Spel, muziek: Remco Sietsema & Thijs Steenkamp

Geluidsontwerp: Wim Conradi

Publiciteitsbeeld: Esther de Boer – Es & Zn

de pers

Volgt.