Pikefel

daar krijg je kippelvel van


“Bij het naar buiten gaan zegt een van de kleuters tevreden: Nu heb ik tóch een beetje kippenvel!”, schreef Trouw in een mooie recensie over de Paradeversie van ‘Pikefel’. De jonge bezoeker had het heel goed begrepen, want ‘pikefel’ is Fries voor ‘kippenvel’.

‘Pikefel’ speelt zich af in een laboratorium waar een paar onderzoekers spannende experimenten uitvoeren met geluiden en muziek. Om hen heen staan kasten vol met exotische meetapparatuur, muziekinstrumenten, rookmachines en geheimzinnige dozen waar geluiden in verstopt zitten.

De onderzoekers willen weten wat er fysiek met ons gebeurt als we bepaalde geluiden of muziek horen. Bijvoorbeeld de koude rillingen die je kunt krijgen van een mooi liedje. Of een geluid dat door merg en been gaat, zoals een tandartsboor. En wat gebeurt er met onze emoties? Welke geluiden maken ons bang of doen ons lachen?

‘Pikefel’ is een muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar. Het geluidsontwerp is van de bekende componist en geluidskunstenaar Wim Conradi, die eerder werkte voor o.a. BonteHond en Bambie. De teksten zijn van Don Duyns - bekend van de succesvolle familievoorstellingen van het Ro Theater waaronder ‘Lang en Gelukkig’ en ‘De Gelaarsde Poes’. Op de Parade 2017 was al een korte versie van Pikefel te zien en deze werd met veel enthousiasme ontvangen door zowel pers als publiek.  

Spel, muziek: Remco Sietsema, Thijs Steenkamp & Sarah Bannier ovb.

Tekst: Don Duyns

Regie: Hans Thissen

Geluidsontwerp: Wim Conradi

de pers

Volgt.