Het best bewaarde geluid ter wereld (5+)

muziektheater vol doorgedraaide geluiden en mensen


De vader van X en Y (Xantippe en Ysbrandt) was een uitvinder met een missie: hij wilde in het Guinessbook of Records komen als Dé Man die Alle Geluiden Ter Wereld Gevangen heeft. Helaas is hij bij het opnemen van zijn laatste geluid (een etende krokodil) overleden.

 

Nu werken X en Y dag en nacht door om het Ultieme GeluidsArchief van hun vader alsnog af te krijgen (en stiekem ook om zelf een beetje beroemd te worden). Vanuit de hele wereld ontvangen ze geluidspakketten. Van tropische vogels met de hik tot het geluid van een zingende ijsschots in Alaska, alles moet op alfabetische volgorde voordat de jury komt. Terwijl de stress oploopt, komt er een pakket binnen waar geen geluid in zit, maar een meisje. Wie is zij? En waarom klinkt alles opeens zo vreemd?

 

Het best bewaarde geluid ter wereld is een voorstelling voor

iedereen vanaf 5 jaar, boordevol slapstick, (live) muziek en geluiden die de weg kwijt zijn.

Concept en regie: Marije Gubbels

Spel en zang: Luca Bryssinck, Roos van Erkel, Remco Sietsema

Tekst: Sanne Shuhmacher

Geluidsontwerp: Wim Conradi

Muziek: Remco Sietsema

Decorontwerp: Marlies Schot

Pikefel (5+)

muziektheater met kippenvelgarantie


Pikefel (Fries voor kippenvel) speelt zich af in een laboratorium waar twee onderzoekers spannende experimenten uitvoeren met geluiden en muziek. Te midden van kasten vol met exotische meetapparatuur, muziekinstrumenten waarvan je niet wist dat ze bestonden en pruttelende rookmachines onderzoeken de mannen wat er met ons gebeurt bij het horen van bepaalde geluiden of muziek. 

 

Waarom krijgen we bij het horen van een mooi liedje koude rillingen? Waarom gaat het horen van een tandartsboor door merg en been? Welke geluiden maken ons bang of maken ons aan het lachen?

 

Pikefel is eenvoorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar, boordevol spannende geluidsexperimenten en kippenvelmomenten. Het geluidsontewerp is van de bekende componist en geluidskunstenaar Wim Conradi, die eerder werkte voor o.a. BonteHond en Bambie. 

 

Muziektheatergezelschap MaxTak wil kinderen uit alle lagen van de bevolking kennis laten maken met verschillende soorten muziek, de instrumenten en de musici. Bij MaxTak komen de mensen achter de instrumenten tot leven. Dat maakt niet alleen hen toegankelijker, maar ook de muziek die ze spelen. Daarnaast koppelt MaxTak aan haar voorstellingen een educatieprogramma, waarin kinderen zelf muziek maken.

 

“Met muziekonderwijs ontwikkelen kinderen de topfuncties van hun brein, waardoor ze niet alleen beter gaan rekenen en schrijven, maar ook doordacht zullen handelen in hun dagelijkse leven.” - Prof. Dr. Erik Scherder.

Spel, muziek: Remco Sietsema & Thijs Steenkamp

Geluidsontwerp: Wim Conradi

Publiciteitsbeeld: Esther de Boer - Es & Zn

de pers

Volgt.