over Noord Nederlands Toneel


Het Noord Nederlands Toneel maakt interdisciplinaire voorstellingen, over de wereld van nu, in de taal van nu. Voor een breed en nieuwsgierig publiek dat op ontdekkingsreis wil.

Het gezelschap gebruikt alle middelen en genres die nodig zijn om een voorstelling te maken waarin regels, grenzen en natuurwetten worden opgeheven. Met als resultaat een ‘WTF-ervaring’. Daarmee spreken ze een breed en jong publiek aan dat op zoek is naar nieuwe vormen van theater. NNT werkt regelmatig samen met gezelschappen als Club Guy & Roni en Asko|Schönberg.

Sinds 2017 is Guy Weizman directeur van het NNT. Hij regisseert zelf en geeft opkomend talent een podium. Een van die talenten is Liliane Brakema. Zij wordt in het talentontwikkelingstraject NNT RAW door Weizman begeleid in het uiteindelijk maken van een grote zaalproductie. 

De vaste (creërende) acteurs van het NNT zijn: Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Hendrik Aerts, Bien de Moor en Nadia Amin. Onder de noemer NNT RAW krijgen de talentvolle jonge makers Eline Arbo en Liliane Brakema de kans om zich verder te ontwikkelen.