Er zal iemand komen


Een man en een vrouw hebben een afgelegen huis gekocht aan een fjord. Een plek waar ze samen alleen kunnen zijn. Na aankomst dreigen demonen uit het verleden en een opdringerige buurman al snel de rust te verstoren. De twijfel slaat toe. Zonder het uit te spreken, dreigt hun relatie uit elkaar te rafelen. 

Er Zal Iemand Komen is geen gewone voorstelling, maar de uitkomst van een theatraal onderzoek dat gestart is in Groningen. Onder de naam NNT Raw geeft het Noord Nederlands Toneel talentvolle makers de ruimte en tijd om te experimenteren. Regisseur Liliane Brakema zocht en vond door te werken met acteurs en dansers naar een manier om te laten voelen, wat niet gezegd wordt in de tekst vol ongrijpbare stiltes. Waar zijn de twee geliefden bang voor? 

 

Het resultaat is een intieme voorstelling, een combinatie van toneeltekst en beweging, die de toeschouwer recht in het hart raakt.  

 

Regisseur Liliane Brakema maakte naam met fysieke voorstellingen gebaseerd op het toneelrepertoire. Sinds 2017 werkt ze als jonge maker bij het NNT, naast haar werk voor NTGent, Schauspielhaus Bochum, Theater Freiburg en mugmetdegoudentand. Haar eerdere voorstelling 'De Wilde Eend' werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival en kreeg de Andre Veltkampprijs.

Regie: Liliane Brakema

Tekst: Jon Fosse

Dramaturgie: Robbert van Heuven 

Spel: Joost Bolt, Bram van der Heijden, Wendell Jaspers

Choreografiecoach: Giulio d'Anna 

Muziek: Bauke Moerman

Vormgeving: Hendrik Walther en Liliane Brakema

Met dank aan: Lewis Seivwright, Jorijn Vriesendorp en Wilko Sterke

de pers

Brakema’s enscenering heeft, inclusief een magistraal schokmoment, een welhaast Pinteriaanse,onderhuidse verbeeldingskracht: het verhaal lijkt helder, maar het mysterie blijft intact. De voorstelling is schrijnend, onverwacht vertroostend ook nog. En wonderschoon. Een toneelparel die niemand zich zou mogen laten ontgaan. - Trouw