over Tafel van Vijf

hedendaags muziektheater met actuele thema’s


Tafel van Vijf verbindt theater en muziek met geschiedenis en erfgoed. De groep maakt  hedendaags muziektheater over actuele thema’s, gekoppeld aan parallelle verhalen uit de geschiedenis. De groep gebruikt altijd live muziek in haar voorstellingen. Tafel van Vijf speelt voor alle typen middelbaar (beroeps-)onderwijs, voor bovenbouw basisonderwijs en voor vrij publiek. 

 

Tafel van Vijf speelt lange series voorstellingen in de nabijheid van (cultuur)historische musea, waar tekst en muziek tastbaar wordt door historische objecten en hun verhalen. Het voorstelling- en het museumbezoek vinden op één dag plaats, dan werkt de combinatie van theater en museum optimaal. Elke voorstelling is ingebed in een educatief traject. Elk jaar wordt een nieuwe voorstelling uitgebracht en/of een succesvolle hernomen.

Herman van Baar is artistiek leider van Tafel van Vijf. Hij is de initiator en spil van alle projecten. Hij brengt voor elk project de passende schrijver, componist, musici, zangers, acteurs, ontwerpers en musea bij elkaar. Voor de artistieke uitvoering werkt Tafel van Vijf samen met regisseurs, componisten, schrijvers en zangers / spelers zoals Ad de Bont, Mirjam Koen, Susies Haarlok, Wies Bloemen, Alida Dors, Lavalu, Floris van der Vlugt, Jasper Goedman en Vernon Chatlein. 

de pers

Over eerdere voorstellingen van Tafel van Vijf werd geschreven: 

‘Geschiedenis die je op het puntje van je stoel houdt.’ ★★★★ (Het Parool)

 

‘Prachtige, enerverende voorstelling!’ ★★★★ (Theaterkrant)

 

‘Duistere periode uit vaderlandse geschiedenis vertaald naar spannend muziektheater.’ ★★★★ (de Volkskrant)