over Ulrike Quade Company

beeldend, geëngageerd, gelaagd en poëtisch


Het beeldend theater van Ulrike Quade Company is een combinatie van beeldende kunst, poppenspel, dans, performance, taal en muziek. De voorstellingen zijn geëngageerd, surrealistisch, poëtisch en verrassend lichtvoetig. Quade is gefascineerd door de mens en zijn toekomst. In een wereld waar de grenzen tussen mens en technologie vervagen wordt de vraag hoe wij omgaan met objecten steeds belangrijker.


Kenmerkend voor het gezelschap is het vakmanschap en de verfijning die in alle producties terug te vinden is. Ze maakt theater met een dubbele bodem. Het is ‘menselijk theater’ dat ontroert, diep in het hart raakt en je niet meer loslaat. 

Ulrike Quade Company werkt regelmatig samen met andere instellingen of makers. Seizoen 16/17 produceerde ze Madame Butterfly in samenwerking met Brussels operahuis De Munt/La Monnaie en Coco Chanel in samenwerking met het Noorse Jo Strømgren Kompani en Strijbos & Van Rijswijk. In seizoen 18/19 maakte ze met Silbersee Dorian Gray en in 17/18 het succesvolle Mahler & Kokoschka i.s.m. Bellevue Lunchtheater (reprise in 18/19 en 19/20)

 

Ze werkte ze onder andere met: het Amerikaanse MASSMoCA (The Wall) en het Noorse Nordland Visual Theatre Stamsund (Radio Exit Live, MANIACS) en in Nederland met: NBproject/Nicole Beutler (Antigone), Oorkaan (Lisa’s Grote Reis, KRABAT) en Bellevue Lunchtheater (Mahler en Kokoschka, Limonov, Hondenliefde). 

de pers

‘Dit is geen theatervoorstelling, maar een bewegend beeldend kunstwerk.’