over Ulrike Quade Company

beeldend, geëngageerd, gelaagd en poëtisch


Het beeldend theater van Ulrike Quade Company is een combinatie van beeldhouwwerk, dans, performance, taal en muziek. De voorstellingen zijn geëngageerd en gelaagd, maar ook: verrassend lichtvoetig, surrealistisch, ironisch, poëtisch. 

Kenmerkend voor het gezelschap is het vakmanschap en de verfijning die in alle producties terug te vinden is. Ulrike Quade Company maakt theater met een dubbele bodem. Het is ‘menselijk theater’ dat ontroert, diep in het hart raakt en je niet meer loslaat.

 

De Duitse Ulrike Quade geniet internationale bekendheid als theatermaakster. Ulrike Quade werd tot deze theatervorm geïnspireerd in Japan, bij Hoichi Okamoto en zijn eigenzinnige theater van solo-poppenspel en butoh-dans. Sindsdien maakt ze over de hele wereld furore met haar voorstellingen. De Ulrike Quade Company speelde in theaters en op uitnodiging van festivals in Europa (Groot-Brittannië, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Italië), de Verenigde Staten, China en Taiwan. Naast de productie van haar eigen voorstellingen begeleidt Ulrike Quade Company jonge theatermakers in de Q-academy.

Het gezelschap werkt regelmatig samen met andere instellingen of makers. Seizoen 16/17 produceerde ze Madame Butterfly in samenwerking met Brussels operahuis De Munt/La Monnaie en Coco Chanel in samenwerking met het Noorse Jo Strømgren Kompani en Strijbos & Van Rijswijk. Eerder werkte ze onder andere met: het Amerikaanse MASSMoCA (The Wall) en het Noorse Nordland Visual Theatre Stamsund (Radio Exit Live, MANIACS) en in Nederland met: NBproject/Nicole Beutler (Antigone), Oorkaan (Lisa’s Grote Reis, KRABAT) en Bellevue Lunchtheater (Hondenliefde, Limonov). 

de pers

‘Dit is geen theatervoorstelling, maar een bewegend beeldend kunstwerk.’ over Coco Chanel