Coco Chanel

'my life didn’t please me, so I created my life.'


Als icoon van elegantie bevrijdde ze met gedurfde ontwerpen de vrouw uit het korset van haar tijd. Coco Chanel kende een bewogen levensgeschiedenis waarin ze vanuit een weeshuis opklom tot de hoogste Franse kringen. Chanel staat symbool voor de vrijheid en gelijkwaardigheid van de moderne vrouw. 

Chanel mag fameus zijn om de vele mannen met wie ze affaires had, haar biografie schetst ook het beeld van een gewiekste en succesvolle zakenvrouw.

Tot op de dag van vandaag is Chanel wereldwijd één van de bekendste modemerken. Ulrike Quade & Jo Strømgren zijn gefascineerd door de complexe geschiedenis van deze vrouw. Als meester van de illusie koos Coco er consequent voor zichzelf te mythologiseren. Ze beïnvloedde de wijze waarop de wereld haar zag en maakte tegelijkertijd haar mode tot een symbool van emancipatie. De voorstelling Coco Chanel laat zien hoe mode het mensbeeld bepaalt, hoe kostuum lichaam wordt en hoe lichaam tot pop wordt. 

 

Coco Chanel is een coproductie van Ulrike Quade Company en Jo Strømgren Kompani (Noorwegen). De voorstelling is een vervolg op de succesvolle biografische productie The Writer, gebaseerd op het leven van de omstreden Noorse schrijver en Nobelprijs winnaar Knut Hamsun. 

Concept en Regie: Ulrike Quade en Jo Strømgren 

Spel: Ester Natzijl, Ilija Surla & Indra Cauwels 

Poppenbouw & Ontwerp: Ulrike Quade

Decorontwerp: Jo Strømgren 

Lichtontwerp: Floriaan Ganzevoort 

de pers

Volgt.