Dorian Gray

reprise


De eeuwige jeugd is door nieuwe technologie dichterbij dan je denkt. Maar wat doe je als het eenmaal zover is? Geïnspireerd door Oscar Wilde’s wereldberoemde roman The Picture of Dorian Gray (1891) maken Ulrike Quade Company en muziektheaterhuis Silbersee samen de voorstelling ‘Dorian Gray’.

Wilde’s fascinerende personage Dorian Gray bleef eeuwig jong, terwijl zijn geschilderde portret ouder werd. In deze voorstelling is Dorian Gray een moderne man, die dankzij een technologisch experiment onsterfelijk wordt. Maar wat is het leven nog waard zonder de dood en het verval? Dorian Gray is een voorstelling over menselijkheid en de angsten en dilemma’s die hierbij horen. In een wereld waarin technisch en medisch steeds meer mogelijk is, lijkt controle over ons leven het ultieme doel. Wie wil de chaos nog omarmen en vol overgave de wereld instappen?

Beeld en muziek komen in Dorian Gray samen in een grootse pop als instrument. Geprogrammeerd door de componisten en bespeeld door de performers, vult de pop de ruimte met klank, zang en nieuwe geluiden. Inventieve visuals creëren een virtuele wereld op toneel.

Na de succesvolle coproductie ‘DIDO DIDO’ (2017 ook met NBprojects) zetten Silbersee en Ulrike Quade Company hun samenwerking voort met ‘Dorian Gray’. De kracht zit in hun bundeling van disciplines: muziek en beeld kunnen samen méér worden dan de som der delen en recht op het hart van de toeschouwer afstevenen. 

Concept en regie: Ulrike Quade en Romain Bischoff

Libretto: Marcel Roijaards

Compositie: Leonard Evers en Akim Moiseenkov

Performers: Job Hubatka, André Lourenço, Kadri Tegelmann, Maarten Vinkenoog

Licht- en decorontwerp: Floriaan Ganzevoort

de pers

★★★★★ Theaterkrant (Loek Sonneveld over Coco Chanel van Ulrike Quade company): “Een niet in woorden te vangen toveren."

 

★★★★★ Theaterkrant (Henri Drost over Wij gaan op Berenjacht van Silbersee i.s.m. Theater Sonnevanck)“Voor wat volgt louter superlatieven. Het is oersimpel en razend knap. De voorstelling mengt dans, zang, toneel en decor op inventieve en verrassende wijze. … Een voorbeeld voor regisseurs, dramaturgen, componisten en decorontwerpers.” 

 

Coco Chanel, de laatste voorstelling van Ulrike Quade Company i.s.m. Jo Strømgren Kompani en Strijbos & Van Rijswijk is verkozen tot de beste voorstelling van het jaar door de WijkJury Amsterdam:

 

"Dit is geen theatervoorstelling, maar een bewegend beeldend kunstwerk."